Fra TQ 2009Løpskomiteen til Troms Quest har bestemt at der settes et tak på 50 deltakere på 16-mila under TQ 2010. Dette gjør vi for å sikre best mulig kvalitet på arrangement ut fra den kapasiteten vi har. Pr dags dato er der 26 påmeldte til 16-mila, så her er det første mann til mølla prinsippet som gjelder.

Videre er det gjort noen endring i regelverket der blant annet obligatorisk hvile tid er utvidet til 5 timer og kjører er selv ansvarlig for at halm blir samlet sammen i søppelsekker før han/hun forlater sjekkpunkt. Handler kan og gjøre dette etter at spannene har forlatt sjekkpunkt, men det er kjører som står som ansvarlig for at det blir gjort.

Traseen er utbedret på en del plasser siden forrige løp, og vil bli ytterligere utbedret utover vinteren. Det blir ingen store endringer på hvor løypa går, men vi vurderer å forlenge den med noen kilometer på fjellet. Dette vil vi ta endelig stilling til når vi begynner å kjøre opp sporet i januar.